Dampkappen

Koken neemt steeds meer een belangrijke plaats in onze vrijetijdsbesteding in.

We willen dan ook de dampen en de geuren  tijdens het  koken zo snel mogelijk afvoeren en hierbij  weinig of geen geluidshinder ondervinden.

Om die reden plaatsen wij een krachtige motor die zich bevindt op een afstand van de keuken. Dit kan op zolder, in de berging of buiten zijn.

Aan het kookfornuis wordt er een elegante inox dampkap voorzien met eenvoudig te reinigen filters.

Het pakket omvat: een roestvrije stalen montageplaat; een plenum in gegalvaniseerd staal voorzien van aansluitflens; bijhorende vetfilters;  randafzuigplaat; spots (optie).

11

Afmetingen:

– breedte : 60 cm (100 of 120 cm op aanvraag)
– hoogte 34 cm
– diepte: 60 cm

De motor is voorzien van een dubbelaanzuigende centrifugaalturbine. Doordat de motor zich in de luchtstroom bevindt, is deze ventilator vrij compact.

De motor heeft een permanente condensator en is van de isolatieklasse F. De motor heeft een ingebouwde thermische beveiliging en is toerental regelbaar.

De turbine is samengesteld uit voorovergebogen schoepen. Na de assemblage wordt de turbine statisch en dynamisch uitgebalanceerd, teneinde een trillingsvrije werking te bekomen.

Het geheel is ophangen en verankerd in een volledig geïsoleerde kast, wat een zeer gunstige invloed heeft op geluidshinder en vibratie.

De motor zuigt maximaal 2100 m³/h lucht af en haalt een maximale druk van 360 Pa

-> toerental 1400 RPM
-> uitgang en ingang van de motor bedraagt 200 mm
-> voorzien van een traploze regeling
-> afmetingen: l/b/h = 50/50/50 cm

De uitgangen kunnen gekozen worden volgens de volgende types:

22

33